top of page
Vinterligan.fönsterbanner.jpg

World of Golf-ligan

WoG-ligan är ett sätt att hålla igång golfen under vintersäsongen – och ha kul under tiden. Och kanske vässa tävlingsnerverna inför sommaren?

​​Ligan är en serie där tvåmannalag möts i matchspel. Vi spelar simulatorgolf på världsberömda banor som St Andrews, Pebble Beach och Torrey Pines. Och som vanligt på World of Golf är det riktigt väder och vind som gäller – och bollbanan man ser i verkligheten är den som visas på skärmen. I stället för puttar avgörs närspelet med pitchar. 

Vi börjar i november och spelar sedan en match varannan vecka fram till mars, med uppehåll för julhelgen och sportlovet. 

 

Anmälningsavgiften är 295 kronor per lag. Vinnarna belönas med fina vinster – och äran!

Vill du vara med?

Skicka in en intresseanmälan till wogligan@worldofgolf.se så hör vi av oss i höst och talar om när det går att anmäla sig till säsongen 2023-2024.

Regerande mästare

 

Säsongen 2022-2023 avgjordes i april, där Balls of Fire mötte Turkish Golfers i en stenhård match på Bro Hof Stadium Course. Båda singelmatcherna avgjordes på sista hålet, med minsta möjliga marginal. Till sist var det Balls of Fire som tog hem segern och alltså är regerande mästare av WoG-ligan.  

Foto 2023-04-18 20 00 06_vinnarna.jpg

Turkish Golfers, till vänster i bild, fick till sist nöja sig med silvermedalj. Mästartiteln knep Balls of Fire på 18:e hålet.

Resultat, slutspel

Slutspelsbild.JPG

Resultat, grundspel

Resultat efter omgång 7.JPG

Regler:

• WoG-ligan är uppdelad i serier med cirka åtta lag i varje. Alla möter alla i varje serie, varje lag spelar alltså sju matcher i grundserien. Vinnarna av varje serie och de bästa tvåorna går vidare till ett slutspel.

 

• Varje lag består av två spelare. Den som har lägst handicap är 1:a och den som har högst är 2:a. I varje lagmatch möts de två 1:orna och de två 2:orna. Vi spelar med 3/4 av officiellt handicap (max 36).

 

• Vi spelar matchspel över 18 hål. Spelaren med lägst handicap i varje singelmatch ”nollas” och den andre får det antal slag som utgör skillnaden i handicap.

 

• Lagmatcherna spelas som två singelmatcher. Vinst i singelmatch ger 1 poäng, delat resultat ger 0,5 och förlust 0 poäng. Varje lag kan alltså få maximalt 2 poäng, om båda spelarna vinner sina matcher. Men båda spelarnas matcher räknas, så lagresultatet kan också bli exempelvis 0,5–1,5.

 

• Matchresultatet skickas till wogligan@worldofgolf.se. Skriv ”Resultat” och omgångens nummer på ämnesraden i mailet.

 

• Ordinarie speltid är torsdagar efter 18:00. En match tar ca 1 timma att spela så se till att komma igång i tid.

 

• Om något av lagen inte kan spela en torsdag är det tillåtet att hitta en ny matchtid. Detta sköter lagen på egen hand och den nya speltiden behöver inte meddelas tävlingsledningen. Det är också tillåtet att ta en reserv och spela på ursprungligt matchdatum. Matchen måste vara spelad innan nästa omgång påbörjas. Om det inte går att hitta en reserv eller ett nytt matchdatum så förloras matchen på walk-over.

 

• En boll som av någon anledning inte registreras av Toptracer räknas inte. Slaget slås om. I sällsynta fall kan det hända att Toptracer registrerar fel boll, då räknas inte slaget och bollen slås om. Använd ”Mulligan”-funktionen i Toptracer.

 

• Anmälningsavgiften är 295 kronor per lag. Alla spelare köper sina egna bollar.

 

• Vi spelar med blå flagga som siktlinje för det långa spelet och valfri flagga för närspelet.

Frågor? Hör av dig till wogligan@worldofgolf.se!

Anmälan avslutad
WoG-ligan 2022-2023 är avslutad.

Är du sugen på att vara med nästa säsong? Håll koll här på sidan!

Ange "WoG-ligan Reserv"

bottom of page