top of page
Vinterligan.fönsterbanner.jpg

World of Golf-ligan

WoG-ligan är ett sätt att hålla igång golfen under vintersäsongen – och ha kul under tiden. Och kanske vässa tävlingsnerverna inför sommaren?

​​Ligan är en serie där tvåmannalag möts i matchspel. Vi spelar simulatorgolf på världsberömda banor som St Andrews, Pebble Beach och Torrey Pines. Och som vanligt på World of Golf är det riktigt väder och vind som gäller – och bollbanan man ser i verkligheten är den som visas på skärmen. I stället för puttar avgörs närspelet med pitchar. 

Första speltillfället är torsdagen den 10 november. 

 

Anmälningsavgiften är 295 kronor per lag. Vinnarna belönas med fina vinster – och äran!

Regerande mästare

 

Säsongen 2021-2022 avgjordes i april, där lag BB mötte lag Flamingos i finalen på ett blåsigt St Andrews. Efter två hårda matcher tog lag BB hem segern och är alltså regerande mästare av WoG-ligan. 

vinnare.nyhetsbrev.jpg

Spelschema:

Banor_JPEG.JPG

Regler:

• WoG-ligan 2022-2023 är uppdelad i fem serier med åtta lag i varje. Alla möter alla i varje serie, varje lag spelar alltså sju matcher i grundserien. Vinnarna av varje serie och de tre bästa tvåorna går vidare till ett slutspel.

 

• Varje lag består av två spelare. Den som har lägst handicap är 1:a och den som har högst är 2:a. I varje lagmatch möts de två 1:orna och de två 2:orna. Vi spelar med 3/4 av officiellt handicap (max 36).

 

• Vi spelar matchspel över 18 hål. Spelaren med lägst handicap i varje singelmatch ”nollas” och den andre får det antal slag som utgör skillnaden i handicap.

 

• Lagmatcherna spelas som två singelmatcher. Vinst i singelmatch ger 1 poäng, delat resultat ger 0,5 och förlust 0 poäng. Varje lag kan alltså få maximalt 2 poäng, om båda spelarna vinner sina matcher. Men båda spelarnas matcher räknas, så lagresultatet kan också bli exempelvis 0,5–1,5.

 

• Matchresultatet skickas till wogligan@worldofgolf.se. Skriv ”Resultat” och omgångens nummer på ämnesraden i mailet.

 

• Ordinarie speltid är torsdagar efter 18:00. En match tar ca 1 timma att spela så se till att komma igång i tid.

 

• Om något av lagen inte kan spela en torsdag är det tillåtet att hitta en ny matchtid. Detta sköter lagen på egen hand och den nya speltiden behöver inte meddelas tävlingsledningen. Det är också tillåtet att ta en reserv och spela på ursprungligt matchdatum. Matchen måste vara spelad innan nästa omgång påbörjas. Om det inte går att hitta en reserv eller ett nytt matchdatum så förloras matchen på walk-over.

 

• En boll som av någon anledning inte registreras av Toptracer räknas inte. Slaget slås om. I sällsynta fall kan det hända att Toptracer registrerar fel boll, då räknas inte slaget och bollen slås om. Använd ”Mulligan”-funktionen i Toptracer.

 

• Anmälningsavgiften är 295 kronor per lag. Alla spelare köper sina egna bollar.

 

• Vi spelar med blå flagga som siktlinje för det långa spelet och valfri flagga för närspelet.

Frågor? Hör av dig till wogligan@worldofgolf.se!

Anmälan avslutad
Anmälan till WoG-ligan 2022-2023 är avslutad och spelet är i full gång.

Är du sugen på att vara med nästa säsong? Hör av dig till oss på wogligan@worldofgolf.se

Ange "WoG-ligan Reserv"

bottom of page