top of page
Vinterligan.fönsterbanner.jpg

World of Golf-ligan

WoG-ligan är ett sätt att hålla igång golfen under vintersäsongen – och ha kul under tiden. Och kanske vässa tävlingsnerverna inför sommaren?

Ligan är en serie där tvåmannalag möts i matchspel. Vi spelar simulatorgolf på världsberömda banor som St Andrews, Pebble Beach och Bro Hof. Och som vanligt på World of Golf är det riktigt väder och vind som gäller – och bollbanan man ser i verkligheten är den som visas på skärmen. I stället för puttar avgörs närspelet med pitchar.

 

Vi börjar i november och spelar sedan en match varannan vecka fram till mars, med uppehåll för julhelgen och sportlovet. 

 

Vi spelar på torsdagar klockan 18:00, då bjuder vi också på lite fika och hjälper till att komma igång med Toptracer. Skulle den tiden inte passa kan lagen själva boka en annan matchtid.

Anmälningsavgiften är 295 kronor per lag. Vinnarna belönas med fina vinster – och äran!

Spelschema 2023-2024:

Grundspel
Omgång 1: 16 november, St Andrews
Omgång 2: 30 november, Pebble Beach
Omgång 3: 14 december, Naruo
Omgång 4: 11 januari, Royal St George's

Omgång 5: 25 januari, Ullna
Omgång 6: 8 februari, Spyglass Hill
Omgång 7: 29 februari, Spanish bay
   

Slutspel: 11-24 mars
Kvartsfinal: The Belfry
Semifinal: Bethpage Black
Final:
Bro Hof Stadium
 

Regler:

• WoG-ligan 2023-2024 är uppdelad i fyra serier med åtta lag i varje. Alla möter alla i varje serie, varje lag spelar alltså sju matcher i grundserien. Vinnarna och tvåorna i varje serie går vidare till slutspelet med kvartsfinal, semifinal och final.

 

• Varje lag består av två spelare. Den som har lägst handicap är 1:a och den som har högst är 2:a. I varje lagmatch möts de två 1:orna och de två 2:orna. Vi spelar med 3/4 av officiellt handicap (max 36).

 

• Vi spelar matchspel över 18 hål. Spelaren med lägst handicap i varje singelmatch ”nollas” och den andre får det antal slag som utgör skillnaden i handicap.

 

• Lagmatcherna spelas som två singelmatcher. Vinst i singelmatch ger 1 poäng, delat resultat ger 0,5 och förlust 0 poäng. Varje lag kan alltså få maximalt 2 poäng, om båda spelarna vinner sina matcher. Men båda spelarnas matcher räknas, så lagresultatet kan också bli exempelvis 0,5–1,5.

 

• Matchresultatet skickas till wogligan@worldofgolf.se. Skriv ”Resultat” och omgångens nummer på ämnesraden i mailet.

 

• Matchtid är torsdagar efter 18:00. En match tar ca 1 timma att spela så se till att komma igång i tid.

 

• Precis som ute på banan kan man ha otur med vädret. I våras fick vi ett nytt Toptracer-kamerasystem som klarar att följa bollarna även om regnar eller snöar, men det är ändå bra att hålla ett öga på väderprognoserna. Vid extrem dimma eller kraftigt snöfall kan det vara bra att välja en annan matchtid. Detta gör lagen själva.

 

• Om något av lagen inte kan spela en torsdag är det tillåtet att hitta en ny matchtid. Detta sköter lagen på egen hand och den nya speltiden behöver inte meddelas tävlingsledningen. Det är också tillåtet att ta en reserv och spela på ursprungligt matchdatum. Om det inte går att hitta en reserv eller ett nytt matchdatum så förloras matchen på walk-over.

 

• Matchen måste vara spelad inom 10 dagar (senast söndagen veckan efter ordinarie speldatum). Om inget resultat har meddelats på måndagen i veckan för nästa spelomgång så döms matchen oavgjord med resultatet 1-1.

 

• Om något lag drar sig ur under säsongen döms efterföljande matcher som förlust (vinnarna får 2 poäng).  

 

• En boll som av någon anledning inte registreras av Toptracer räknas inte. Slaget slås om. I sällsynta fall kan det hända att Toptracer registrerar fel boll, då räknas inte slaget och bollen slås om. Använd ”Mulligan”-funktionen i Toptracer.

 

• Anmälningsavgiften är 295 kronor per lag. Alla spelare köper sina egna bollar.

 

• Vi spelar med blå flagga som siktlinje för det långa spelet och valfri flagga för närspelet.

 

Frågor? Hör av dig till wogligan@worldofgolf.se!

Foto 2023-04-18 20 00 06_vinnarna.jpg

Regerande mästare. Säsongen 2022-2023 knep Balls of Fire, till höger i bild, segern på 18:e hålet på Bro Hof. Turkish Golfers fick nöja sig med silvermedalj.

Säsongen 2023-2024 är fullbokad.
 

Hör av dig till wogligan@worldofgolf.se om du vill vara med nästa år!

Ange "WoG-ligan 2023-2024"

bottom of page