Vinterligan.fönsterbanner.jpg

Nu är Vinterligan igång!

Äntligen är vintersäsongen här! Det firar vi på World of Golf genom att köra årets säsong av Vinterligan. 

Vi spelar simulatorgolf på kända banor: St Andrews, Pebble Beach, The Belfry, PGA National. Och som vanligt på World of Golf är det riktigt väder och vind som gäller – och bollbanan du ser i verkligheten är den som visas på skärmen. 

 

Ligan är uppdelad i serier med 8 lag i varje serie. Alla lag möter alla, alltså 7 matcher.

 

Varje lag består av två spelare och vi spelar matchspel över 18 hål.

 

Matcherna spelas varannan vecka, på torsdagar någon gång mellan 18:00 och 21:00. Vi börjar i slutet av november och avslutar i februari.

Spelschema_serie 1 och 2 som bild.JPG
Resultat efter omgång 2.JPG

Regler: 

 

• Ligan är uppdelad i serier med 8 lag i varje serie. Alla lag möter alla en gång, varje lag spelar alltså 7 matcher. Vid fler än 8 anmälda lag startas en ny serie och antalet matchtillfällen utökas.

 

• Varje lag består av två spelare. Den som har lägst handicap är 1:a och den som har högst är 2:a. I varje lagmatch möts de två 1:orna och de två 2:orna. Vi spelar med 3/4 av officiellt handicap. 

 

• Vi spelar matchspel över 18 hål. Netto med handicap, bästa spelaren ”nollas” och den andre får det antal slag som utgör skillnaden i handicap. Dessa värden läggs in på skärmen vid start av match.

 

• Lagen kommer överens om en starttid som passar, på speldatumet någon gång mellan 18:00 och 21:00 när anläggningen stänger. En match tar ca 1 timma att spela så se till att komma igång i tid och ta höjd för ett eventuellt särspel. 

 

• Om någon spelare i ett lag inte kan spela en match så är det tillåtet att ta in en reserv och spela på ursprungligt matchdatum. Eller så ansvarar laget som inte kan ställa upp med två spelare för att försöka hitta en ny tid som passar båda lagen (matchen måste då spelas innan nästa omgång). Om det inte går att hitta en reserv eller ett nytt matchdatum så förloras matchen på walk-over. 

 

• Om båda spelarna i laget vinner sina matcher får laget 3 poäng (det förlorande laget får 0 poäng)

 

• Alla matcher spelas tills någon vinner, är det lika efter 18 hål så spelas sudden death från första hålet. 

 

• Om en spelare från varje lag vinner sin match så att det blir oavgjort avgörs lagmatchen i särspel. Laget som vinner särspelet får då 2 poäng och det andra laget 1 poäng. 

Särspelet avgörs som foursome-match på samma bana man spelat på och i sudden death. Laget lägger ihop sina handicap, halverar summan och tar ut mellanskillnaden mot det andra laget på samma sätt som i singelspelet.

 

• En boll som av någon anledning inte registreras av Toptracer – det kan hända med en grov socket eller en riktig ormdödar-topp – räknas inte. Slaget slås om. 

 

• I sällsynta fall kan det hända att Toptracer registrerar fel boll, då räknas inte slaget och bollen slås om. 

 

• Anmälningsavgiften är 295 kronor per lag. Alla spelare köper sina egna bollar. 

 

• Vi spelar med samma siktlinje (blå flagga) för det långa spelet. För närspelet kommer varje match överens om vilken flagga som ska användas. 

 

• Det vinnande laget ansvarar för att resultatet mailas till tävlingsledningen på wogligan@worldofgolf.se.

Anmälan stängd

Tack för din anmälan. Lycka till!