Vinterligan.fönsterbanner.jpg

World of Golf-ligan

WoG-ligan är ett sätt att hålla igång golfen under vintersäsongen – och ha kul under tiden. Och kanske vässa tävlingsnerverna inför sommaren?

Ligan är en serie där tvåmannalag möts i matchspel. Vi spelar simulatorgolf på världsberömda banor som St Andrews, Pebble Beach och Torrey Pines. Och som vanligt på World of Golf är det riktigt väder och vind som gäller – och bollbanan man ser i verkligheten är den som visas på skärmen. I stället för puttar avgörs närspelet med pitchar. 

Antalet speltillfällen beror på hur många som anmäler sig, men det brukar ungefär bli en match varannan vecka och vi håller på mellan november och mars, med uppehåll för jul och nyår. Anmälningsavgiften är 300 kronor per lag. Vinnarna belönas med fina vinster – och äran!


Vill du vara med? 

Skicka in en intresseanmälan till wogligan@worldofgolf.se så hör vi av oss i höst och talar om när det går att anmäla sig till säsongen 2022-2023. 

 

Regerande mästare

Säsongen 2021-2022 avgjordes i april, där lag BB mötte lag Flamingos i finalen på ett blåsigt St Andrews. Efter två hårda matcher tog lag BB hem segern och är alltså regerande mästare av WoG-ligan. 

vinnare.nyhetsbrev.jpg

Här på World of Golf kan du inte bara träna på ditt spel. Nu kan du även utveckla ditt spel i tävlingssammanhang. Låter det intressant? Håll utskick i vårt nyhetsbrev om när nästa liga drar igång.

Vi spelar simulatorgolf på kända banor: St Andrews, Pebble Beach, The Belfry, PGA National. Och som vanligt på World of Golf är det riktigt väder och vind som gäller – och bollbanan du ser i verkligheten är den som visas på skärmen. 

 

Regler: 

 

• Ligan är uppdelad i serier med 8 lag i varje serie. Alla lag möter alla en gång, varje lag spelar alltså 7 matcher. Vid fler än 8 anmälda lag startas en ny serie och antalet matchtillfällen utökas.

 

• Varje lag består av två spelare. Den som har lägst handicap är 1:a och den som har högst är 2:a. I varje lagmatch möts de två 1:orna och de två 2:orna. Vi spelar med 3/4 av officiellt handicap. 

 

• Vi spelar matchspel över 18 hål. Netto med handicap, bästa spelaren ”nollas” och den andre får det antal slag som utgör skillnaden i handicap. Dessa värden läggs in på skärmen vid start av match.

 

• Lagen kommer överens om en starttid som passar, på speldatumet någon gång mellan 18:00 och 21:00 när anläggningen stänger. En match tar ca 1 timma att spela så se till att komma igång i tid och ta höjd för ett eventuellt särspel. 

 

• Om någon spelare i ett lag inte kan spela en match så är det tillåtet att ta in en reserv och spela på ursprungligt matchdatum. Eller så ansvarar laget som inte kan ställa upp med två spelare för att försöka hitta en ny tid som passar båda lagen (matchen måste då spelas innan nästa omgång). Om det inte går att hitta en reserv eller ett nytt matchdatum så förloras matchen på walk-over. 

 

• Om båda spelarna i laget vinner sina matcher får laget 3 poäng (det förlorande laget får 0 poäng)

 

• Alla matcher spelas tills någon vinner, är det lika efter 18 hål så spelas sudden death från första hålet. 

 

• Om en spelare från varje lag vinner sin match så att det blir oavgjort avgörs lagmatchen i särspel. Laget som vinner särspelet får då 2 poäng och det andra laget 1 poäng. 

Särspelet avgörs som foursome-match på samma bana man spelat på och i sudden death. Laget lägger ihop sina handicap, halverar summan och tar ut mellanskillnaden mot det andra laget på samma sätt som i singelspelet.

 

• En boll som av någon anledning inte registreras av Toptracer – det kan hända med en grov socket eller en riktig ormdödar-topp – räknas inte. Slaget slås om. 

 

• I sällsynta fall kan det hända att Toptracer registrerar fel boll, då räknas inte slaget och bollen slås om. 

 

• Anmälningsavgiften är 295 kronor per lag. Alla spelare köper sina egna bollar. 

 

• Vi spelar med samma siktlinje (blå flagga) för det långa spelet. För närspelet kommer varje match överens om vilken flagga som ska användas. 

 

• Det vinnande laget ansvarar för att resultatet mailas till tävlingsledningen på wogligan@worldofgolf.se.

Anmälan stängd

Tack för din anmälan. Lycka till!